EnergiWatch

Investeringsgruppe køber andel i 600 MW chilensk VE-projekt

Investeringsgruppen Actis har besluttet at købe en 60 pct. anpart i en række chilenske vind- og solprojekter på i alt 600 MW. Det er developeren Main Renewable Power, der står for at udvikle og drifte projekterne.

Den irske developer Mainstream Renewable Power (MRP) har planer om at have 600 MW nye vind- og solprojekter i drift i Chile inden 2016.

MRP får nu hjælp til finansieringen.

Investeringsgruppen Actis har besluttet at købe 60 pct. af projekterne, som MRP står for at bygge og drifte. Det skriver MRP i en pressemeddelelse.

De to parter har tidligere arbejdet samme i Sydafrika. Her vandt MRP i 2012 tre udbud, der havde en samlet effekt på 238 MW - i et miks af både vind og sol.

Actis har investeret 100 mio. dollar i de projekter, men det er heller ikke første gang, at investeringsgruppen er aktiv på det latinamerikanske kontinent.

Gennem Globeleq-gruppen har Actis projekter i blandt andet Costa Rica og Nicaraqua.

"Actis er meget glade for vores første store investering i Chile. Vi har en fremragende historik med at tilbyde konventionel og vedvarende energi i vækstmarkeder," siger Paul Fletcher, senior partner hos Actis i en pressemeddelelse.

MRP har globalt 17.000 MW vind og sol spredt ud på fire kontinenter. Modsat Actis er de i forvejen store i Chile. Her har selskabet været aktive siden 2008 og har en samlet portefølje på omkring 3,5 GW.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs