EnergiWatch

Offshore: USA på vej med første udbudsrunde

Præsident Obama vil snart udleje et kæmpeområde på den amerikanske østkyst til offshoremøller.

Foto: SSE

Tirsdag annoncerede det amerikanske Indenrigsministerium, at den føderale regering til juli vil begynde en udbudsrunde til udlejning af offshore vindmøller på den amerikanske østkyst ud for staterne Rhode Island and Massachusetts.

Det er første gang det sker, og der er tale om et betydeligt område, skriver New York Times. Næsten 67.000 hektar, som - hvis området udbygges helt - ifølge eksperter har et energipotentiale på 3,400 MW eller nok til at forsyne en million amerikanske hjem.

Siemens-CEO: Danske leverandører kæmper 

Avisen skriver, at beslutningen om udbudsrunden, hvor ni private developere allerede prækvalificeret, understreger præsident Obamas grønne ambitioner, og at hans regering vil accelerere leasing af offshore vind-områder.

Udbudsrunden har været flere år undervejs, men projektet, der går under navnet Cape Wind, har været omstridt og bekæmpet af lokale østkyst-beboere, inklusiv den magtfulde Kennedy-familie, der har residens i området.

Det er planen, at projektet skal påbegyndes i år.

Grønt lys til kæmpe britisk offshorepark 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs