Siemens' jyske vindfabrikker ramt af fjerde brand på kort tid

Lørdag gik der ild i fire fritliggende vindmølle-forme hos Siemens Wind Power i Engesvang. Tre gange tidligere i år er der udbrudt brand på selskabets vingefrabrik i Aalborg.
Foto: Jesper Voldgaard
Foto: Jesper Voldgaard
/ritzau/FINANS

Siemens Wind Powers jyske produktionsfaciliteter blev lørdag for fjerde gang i år ramt af brand. Denne gang gik det ud over produktionsudstyr på selskabets fabrik i Engesvang, efter at der tre gange tidligere i år har været meldt om brande på selskabets vingefabrik i Aalborg.

Lørdag var der ifølge Ikast avis ild i fire fritliggende vindmølle-forme, der tilhører Siemens Wind Powers afdeling i Engesvang. Vicepolitikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi i Herning, Bent Smedegaard, forklarer til avisen, at ingen personer eller andre bygninger var i fare i forbindelse med branden.

Siemens-CEO: Danske leverandører kæmper 

"Der er ikke strøm til formene, som brændte, så vi ved endnu ikke, om branden kan være påsat. Vi kan dog heller ikke udelukke, at de er selvantændt - det skal vi nu undersøge nærmere," siger han.

I marts var brandvæsenet for tredje gang i år kaldt ud til brand på Siemens' fabrik i Aalborg, og her var der ligeledes tale om ild i en støbeform. Nordjyske.dk skrev dengang, at politiet arbejdede ud fra en teori om, at støbeformen kan have selvantændt.


/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også