EnergiWatch

Laveste Vestas-salg i Kina siden 2006

Salget i Kina viger for Vestas, men selskabet fastholder troen på, at kvalitet vil vinde over kinesiske discountpriser og protektionisme. Indtil videre har selskabet dog ikke solgt en eneste vindmølle i Kina i 2013.

Foto: Colourbox

2012 var et skidt år for Vestas på det kinesiske marked. Blot 413 MW blev der leveret, hvilket er det laveste niveau siden 2006, hvor tallet lød på 312 MW.

Omtrent halvvejs i 2013 ser også indeværende år ud til at blive en flad fornemmelse for selskabet. Således er der endnu ikke tikket en eneste kinesiske ordre ind i løbet af de seneste seks måneder.

Der er ingen tvivl om, at det er et svært marked, vi befinder os i pt.

William Lim, Vestas' asiatiske public affairs-afdeling

I dag lyder den samlede markedsandele på sølle tre pct. Men spørger man hos Vestas i Kina, så er panderynkerne ikke så dybe endda.

"Der er ingen tvivl om, at det er et svært marked, vi befinder os i pt. Men når vi taler med vores kunder i Kina, så er de meget klare i spyttet om, at de vælger Vestas, selv om vi er dyrere, fordi vores produkter på sigt giver en bedre forrentning af den kapital, de har investeret," lyder det fra William Lim fra Vestas' asiatiske public affairs-afdeling.

Men hvordan vil I konkurrere med de kinesiske vindproducenter, når de kan tilbyde lavere pris og er hjulpet af det kinesiske styre?

"Det eneste, vi kan gøre, er at være gode på produktsiden, og der tror jeg, at vi allerede er en del foran."

Udvikling for Vestas’ levering af møller til Kina:

2008: 596 MW

2009: 584 MW

2010: 857 MW

2011: 501 MW

2012: 413 MW

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs