Sydbank: Mere potentiale i Vestas-kurs

Vestes-aktien har overgået alt og alle på Børsen i maj. Men der er stadig mere at komme efter, vurderer Sydbank.
AF RITZAU FINANS

Sydbank ser trods den senere tids store kursstigninger i Vestas fortsat potentiale i aktien. Siden 1. kvartalsregnskabet 8. maj er aktien steget 50
pct., og siden årsskiftet 158 pct. Vestas koster tirsdag eftermiddag 83,55 kr. - 8,4 pct. mere end mandag.

"Vi venter en bedre ordreindgang resten af året, og sammen med stærkere beviser for en reel genopretning giverdet rigelig plads til, at kursopturen kan fortsætte, skriver aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank i en opdatering.

Branche-analytiker: Vestas er færdig uden offshore

De kraftige kursstigninger er efter hans vurdering et tydeligt udtryk for, at investorerne nu begynder at prisfastsætte Vestas som et selskab med en selvstændig fremtid – i stedet for et selskab, der lever på bankernes nåde – og på forhåbninger om nye indskud fra investorerne.

"Desuden vidner stigningerne om, at en langvarig negativ stemning omkring selskabet og aktien er vendt. Den bedre end ventede gældssituation ved udgangen af 1. kvartal og forventningen om, at de kommende kvartaler i hvert fald indtjeningsmæssigt bliver væsentligt bedre har accelereret udviklingen, vurderer Jacob Pedersen.

USA kan rykke

Han noterer sig samtidig, at ordreindgangen nu også viser bedre takter, og hanforventer, at det amerikanske marked snart begynder at røre på sig. Trods den svage ordrestart på året forventer han stadig, at Vestas’ ordreindgang for hele året lander omkring 5000 MW, og det er tilstrækkeligt til at sikre fremgang i omsætningen – og et langt bedre indtjeningsniveau i 2014, er vurderingen.

Nørremark kan hæfte for tre-cifret millionbeløb

Analytikeren tror dog, at der stadig skal flere klare beviser for en succesfuld genopretning på bordet, før investorerne virkelig begynder at værdiansætte Vestas som en mere normal” overskudsgivende og voksende virksomhed.

"Vi forventer dog, at de kommende kvartalsregnskaber og ordreindgangen vil overbevise om en succesfuld genopretning, og den fundamentale værdiansættelse levner rigeligt plads til flere kursstigninger," skriver Jacob Pedersen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også