EnergiWatch

Nettet strammes om kinesisk solcelleproducent

Den kinesiske solcelleproducent LDK kommer ud med et underskud for 2012 på mere end en milliard dollar. Ledelsen sætter spørgsmålstegn ved selskabets fortsatte eksistens.

2012 blev endnu et mørkt år for den kinesiske solcelleproducent LDK.

Recharge News skriver, at næsten samtlige aspekter af det nylige årsregnskab viser et billede af en nødlidende koncern.

Nettoresultatet lyder på et underskud på 1,05 mia. dollar, og indtægterne landede blot på 862,9 mio. dollar mod 2,51 mia. dollar året før.

Reuters: EU klar med straftold på kinesiske solceller 

Selskabet har været i problemer gennem længere tid, hvilket bl.a. hænger sammen med en enorm gæld på grund af massive ekspansioner.

Nu mangler selskabet kapital i sådan en grad, at ledelsen i regnskabet sætter spørgsmålstegn ved, om driften kan fortsætte.

Sammen med en anden kinesisk solcelleproducent - Suntech - var LDK i sidste måned de første kinesiske virksomheder til ikke at kunne indfri deres langfristede gældsforpligtigelser.

Forening: Solcelle-told undergraver dansk lov 

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs