Storbank: Vestas kan hente meget i 2013

Den globale bank HSBC ser positivt på Vestas' muligheder på den lange bane.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

Regnskabet for første kvartal for Vestas bekræftede, at omkostningsprogrammet hos vindmølleproducenten er på sporet, og at den underliggende forretning derfor løfter det langsigtede potentiale i aktien.

Det vurderer HSBC, der opjusterer sin anbefaling af Vestas til "overvægt" fra tidligere "neutral", mens kursmålet også får et stort løft til 100 kr. fra tidligere 42 kr.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

"På trods af, at første kvartal var sløjere end ventet på indtjeningen med en omsætning på linje med det ventede, leverede Vestas tre positive overraskelser, der understøtter 2013-forventningerne, og vi vurderer, at det tyder på potentiale for stigninger," skriver HSBC i en analyse.

Se 11 børshuses nye Vestas-anbefalinger

Vind: Repower vinder ordre i Tyskland

De tre hovedpunkter, som storbanken fremhæver, er: underliggende fremskridt i omkostningsbesparelserne, bedre ordreindgang og en stram kontrol med pengestrømmene.

Banken ser endvidere, Vestas' lancering af nye mølletyper i 2MW-klassen sikre en robust pristrend for nye ordrer i kontrast til andre producenter, der advarer om fortsat prispres. I relation til ordrer, venter HSBC desuden, at Vestas kan hente meget i USA i løbet af 2013.

"I vores estimater, venter vi, at Vestas vil hente over 1GW i ordrer fra USA i 2013 og fastholde sin markedsandel på det amerikanske marked i 2014," skriver HSBC.

Sammenholdt med en stærk position på flere nye markeder og stigende optimisme omkring tilgængeligheden af finansiering til europæiske projekter venter banken, at det kursmomentum, som Vestas er inde i netop nu, vil forblive positivt på trods af en allerede stærk præstation.

Vestas steg med 13,1 pct. på regnskabsdagen onsdag og med 10,8 pct. i mandagens handel. Tirsdag stiger vindmølleproducenten med 4,8 pct. til 69,45 kr. Dermed er markedsværdien langt over fordoblet siden indgangen til 2013.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs