Her er Europas mest vindglade lande

Danmark sidder på Europas sjettestørste vindmøllepark. Det viser en opgørelse fra European Wind Energy Association, som viser, at to lande sidder på mere end halvdelen af alle møller i Europa.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Det er ingen hemmelighed, at Danmark er det land i Europa og resten af verden, hvor vindkraft udgør den største del af det samlede energiforbrug.

Men hvor mange MW vindkraft har vi egentlig på og omkring de 43.000 km2, som Danmark fylder i det europæiske landskab - og hvordan ser det ud i resten af verdensdelen?

En opgørelse fra European Wind Energy Association viser, at Tyskland med 31,308 MW vindkraft installeret ved udgangen af 2012 er det land i vores hjørne af verden, der har den suverænt største vindmøllepark.

To lande har mere end 50 pct. af møllerne

På andenpladsen ligger Spanien med 22,796 MW vindkraft.

Springet til Storbritannien på tredjepladsen, der ifølge opgørelsen rundede 8,445 MW vindkraft ved udgangen af 2012, er på knap 14.000 MW.

Dermed udgjorde vindparkerne i fodboldkyndige Tyskland og Spanien sidste år mere end halvdelen af Europas samlede vindmølleparker, som samlet dækker over 106,000 MW.

De atomkraft-begejstrede franskmænd havner placerer opgørelsen på fjerdepladsen med 7,564 MW, mens Portugal runder top-5 af og dermed cementerer vindsatsningen på den Iberiske Halvø.

Herefter følger Danmark med 4,162 MW, mens Sverige og klimaskeptiske Polen følger efter med henholdsvis 3,745 og 2,497 MW.

Med 2,391 MW løber Holland med niendepladsen, mens Tyrkiet runder top-10 af med 2,312 MW vindkraft.

Finland i bund

Vindkraft udgør 7 pct. af elforbruget i EU's 27 lande. Som det fremgår af grafikken herunder kan det ses, at Danmark er duks, mens Portugal og Spanien også ligger pænt med 17 og 16 pct. af det samlede elforbrug.

Med 13 pct. og 1,738 MW sniger Irland sniger sig foran Tyskland, der med en andel på 11 pct. ender på femtepladsen. I den modsatte ende ligger Finland sammen med lande som Malta, Slovenien, Slovakiet og Tjekkiet.

Ifølge opgørelsen fra European Wind Energy Association havde de økonomisk stærke finner beskedne 288 MW vind installeret ved udgangen af 2012.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også