Goldwinds salg af US-projekt har givet blod på tanden

Goldwind venter at forstærke sin position på det amerikanske vindmøllemarked, og selskabet mener at have fået et kvalitetstempel med salget af vindmølleprojektet Shady Oaks i Illinois på 109,5 megawatt i december.
/ritzau/FINANS

Den kinesiske vindmølleproducent Goldwind venter at forstærke sin position på det amerikanske vindmøllemarked, og selskabet mener at have fået et kvalitetstempel med salget af vindmølleprojektet Shady Oaks i Illinois på 109,5 megawatt i december.

"Salget af Shady Oaks demonstrerer vores evne til at konkurrere i et vildt konkurrencepræget vindmøllemarked. Handlen bekræfter, at Goldwind vil fortsætte med at tage betydelige skridt i Amerika i 2013 og fremefter, siger Tim Rosenzweig, administrerende direktør for Goldwind i USA, til North American Windpower.

Fuldt stop for mølleinstallation i USA i Q1 

Shady Oaks blev opført ved hjælp af kinesisk finansiering, og med Goldwind som ejer frem til december sidste år, da det blev solgt til et amerikansk energiselskab for 148,9 mio. dollar, inklusive overtagelse af langfristet gæld.

Muligheden for at tilbyde finansiering har været anset for at være en af mulighederne for, at kinesiske vindmølleproducenter kunne få fodfæste på et marked som det amerikanske. Aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets vurderer, at kinesernes succes vil afhænge meget af finansieringsmiljøet generelt.

USA klar med PTC-detaljer 

"Er der penge nok i bankerne til at få tingene finansieret, vil det pege i retning af de vestlige spillere, som vil tage markedsandele, hvorimod er der stadigvæk lidt lunkne finansieringsmuligheder, så har vi set kineserne komme med finansiering og ad den vej forsøge at komme ind på det amerikanske marked, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter