EnergiWatch

Pensionskasse investerer 500 millioner i energifond

PKA Pension ser potentiale i at investere i infrastruktur til strøm og energi i udviklingslande.

Foto: Colourbox

Energifonden Actis Energy er netop blevet 500 millioner danske pensionskroner rigere med en investering fra PKA Pension.

Pengene skal bruges til at udvikle en infrastruktur, der skal sikre elforsyningen til befolkningen i udviklingslande i Latinamerika, Asien og Afrika.

Energifonden Actis Energy investerer bl.a. i lande som Peru, Colombia, Uruguay, Indien, Pakistan, Egypten og Kenya.

"En del udviklingslande oplever markant vækst og har behov for stabil adgang til energiforsyning for at kunne fortsætte den positive udvikling – både økonomisk og socialt. Det vil fondens investeringer i både alternative og traditionelle energikilder kunne bidrage til,” siger Christian Drews-Olesen, Investment Manager i PKA AIP, i en pressemeddelelse.

PKA har en målsætning om at øge investeringer i infrastruktur fra de nuværende seks mia. kr. til 16 mia. kr. i løbet af få år.

Det er ikke første gang, at pensionskassen, der er en af Danmarks ti største, investerer i energirelaterede projekter. Tidligere i år investerede PKA 750 millioner kroner i en tysk vindmøllepark.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs