EnergiWatch

Vestas nærmere kæmpeordre i Kenya

Vindmølleproducenten er kommet tættere på en ordre på 365 vindmøller i det østafrikanske land.

Vestas er kommet et stort skridt nærmere en stor ordre i Kenya.

Den Afrikanske Udviklingsbank har ifølge Berlingske besluttet at investere 870 mio. kr. i projektet ved Turkana-søen i den nordlige del af landet.

I starten af 2012 underskrev Vestas en betinget ordre på levering af 365 vindmøller - med en samlet effekt på 300 MW - men før afttalen er endelig, ønsker selskabet ikke at kommentere aftalen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Verdensbanken tvivler på, at Kenya kan forbruge de store mængder strøm, men udviklingsminister Christian Friis Bach mener, at der er taget højde for bankens kritik.

"Den Afrikanske Udviklingsbank har besluttet at stille yderligere tekniske assistance til rådighed for den kenyanske regering, og ifølge banken skal el-produktionen nok kunne afsættes i Kenya og i regionen som sådan. Det er jo et område i vækst," siger udviklingsministeren til Berlinske.

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs