EnergiWatch

Gamesa: Det værste er overstået

Ifølge Gamesa CEO er det værste overstået, efter at selskabet fyrede 25 pct. af medarbejderne og lukkede fabrikker i Kina og Spanien i løbet af 2012.

På trods af et “kompliceret” og meget konkurrencepræget marked, nåede Gamesa sine salgsmål for 2012.


Den spanske vindmølleproducent solgte sidste år 2.119 GW - målet var 2 GW - og det normaliserede EBIT resultat var positivt.


På en pressekonference sagde Gamesa CEO Ignacio Martín, at det værste er ovre, efter det spanske vindmøllemarked kollapsede.


Af årsregnskabet fremgår det, at 25 pct. af medarbejderne blev afskediget i løbet af 2012, ligesom selskabet måtte lukke 24 faciliteter inklusiv sammenlagt seks produktionsfaciliteter i Kina og Spanien. Selskabets egenkapital er på lige omkring én mia. euro.


I virksomhedens nye forretningsplan for 2013-2015 er strategien at øge salget på nye markeder, udvikle større vindmøller, opnå synergier med selskabets planlagte offshore platform og udvide selskabets service-forretning alt imens omkostningerne reduceres.


“Det vil vi bruge alle kræfterne på,” sagde Ignacio Martín på pressemødet.

Læs Gamesas' årsrapport her.

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs