EnergiWatch

USA klar med PTC-detaljer

Den amerikanske regering har nu klargjort, hvornår vindmølleejere kan få skatterabat.

Foto: INGEMANN CARSTEN

Den amerikanske Kongres valgte i nytårsdag at forlænge skatterabatten på vindenergi – den såkaldte PTC-ordning – men først nu har regeringen defineret kravene til at få støtte.

Aftalen tilføjede nemlig som noget nyt, at vindprojekter ikke skal være færdige inden aftalens udløb 1. januar 2014, men blot være ”under opførelse” - men hvad det vil sige, har indtil nu været uklart.

Nu har det amerikanske skatteministerium så meldt ud, at det kan tolkes på to måder, skriver bl.a. Greentechmedia:

Enten skal vindparkejerne kunne vise over for skattemyndighederne, at konstruktionen er ”signifikant undervejs” – enten på stedet, hvor møllerne skal opføres, eller på fabrikker, hvor køberen har givet en bindende ordrer på vindmølleudstyret – eller også skal man kunne vise, at fem procent af omkostningerne til projektet er afholdt.

Dermed er der stadig rum for tolkning, og Rechargenews skriver, at det forventes, at projektudviklere formentlig primært vil benytte sig den sidste metode, da den er mest objektiv og dermed giver mest sikkerhed for at få støtte.

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs