EnergiWatch

Elendig timing for direktørskifte i Vestas

Det kan sætte Vestas arbejde med at genopbygge tilliden i markedet væsentligt tilbage, at Vestas må sige farvel til sin finansdirektør.

Midt i en livsvigtig turnaround må vindmøllegiganten Vestas overraskende sige farvel til en af sine vigtigste frontfigurer, finansdirektør Dag Andresen. Og timingen kunne næppe være dårligere, konkluderer dagbladet Børsen. Senioranalytiker Jacob Pedersen, Sydbank, er meget direkte i sin analyse over for avisen:

"For Vestas er det absolut et møg-ubelejligt tidspunkt at skifte finansdirektør på."

Dag Andresen har selv valgt at forlade Vestas og afløses 1. maj som koncernfinansdirektør af den 49-årige svensker Marika Fredriksson.

Jacob Pedersen understreger, at Dag Andresen har brugt megen tid på at tale med banker og har håndteret det bedst muligt. Men Vestas slipper ikke ved et trylleslag ud af bankernes greb.

"De næste kvartaler skal vise, om Vestas kommer den rigtige vej og ud af sin svære situation. I bund og grund har vi ikke set ret mange effekter af de mange projekter, der er sat i søen, men Vestas vil blive målt på alle de udmeldinger, som er kommet fra Dag Andresen," siger Jacob Pedersen.

Da nyheden om Dag Andresens uventede afgang slap ud i går morges, reagerede investorerne prompte og sendte kursen ned med 5,1 pct. til 45,40 kr. Men chokket fortog sig relativt hurtigt, og markedet genvandt tilliden til aktien, der sluttede med et fald på 2,6 pct. i kurs 46,63 kr. i forhold til dagen før.

Analytiker Daniel Patterson, SEB Enskilda, er overrasket over, at Dag Andresen stopper mindre end et år efter, at han tiltrådte som finansdirektør i Vestas.

"Det er ærgerligt, men det er helt tydeligt noget, der er planlagt. Vestas har en afløser klar, og det klarer man ikke på en dag eller to," siger han.

Kommunikationsdirektør Morten Albæk, Vestas, vil ikke oplyse, hvornår Dag Andresen sagde op. Men han bekræfter, at Vestas har haft tid til at sætte headhuntere i gang med at finde afløseren.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs