Siemens Gamesa genvælger Rønne

Den bornholmske havn skal være installationshavn for unavngivne projekter på mere end en gigawatt.
Møllerne – og vingerne – til Kriegers Flak blev ligeledes installeret fra Rønne. | Foto: Finn Frandsen
Møllerne – og vingerne – til Kriegers Flak blev ligeledes installeret fra Rønne. | Foto: Finn Frandsen

Rønne Havn investerer tungt i at stå centralt i den fremtidige havvindudbygning. Efter de første to etaper af havneudvidelsen er færdiggjort over de seneste fem år, er projektarealet aktuelt i gang med at blive udvidet med 100.000 m2, mens en ny omkring 280 meter lang kaj samt en roll-on/roll off-rampe er næste skridt i processen.

Det har da også manifesteret sig i havvindopgaver. Rønne Havn var installationshavn for det danske Kriegers Flak-projekt, lige som havnen i år skal lægge kaj til møllerne på tyske Baltic Eagle og efter forlydender skal gøre det på Polenergia og Equinors polske Baltyk II og Baltyk III-projekter. Sidste sommer skrev Bornholms Tidende i hvert fald, at der var indgået en reservationsaftale til projekterne.

Nu annoncerer Rønne Havn så en fast aftale med mølleproducenten om at være installationshavn. Det oplyses ganske vist ikke, om det er Baltyk-projekterne eller nogle andre, men der bliver tale om projekter i Østersøen med en kapacitet på mere end en gigawatt bestående af SG 14-236 DD-møller.

”Vi er meget stolt over at være blevet valgt som installationshavn for projekterne sammen med Siemens Gamesa. Med det ansvar følger også en unik mulighed for at demonstrere vores erfaring og ekspertise som installationshavn,” siger adm. direktør i Port of Rønne, Lars Nordahl.

De endnu unavngivne projekter står til at blive installeret før 2030, oplyser havnen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også