Tyskland vil give garantier til vindindustrien før ventet boom i markedet

I et forsøg på at holde produktionskapaciteten i Tyskland vil den tyske regering give statsgaranti til mølleproducenterne, så de er klar til, når ordrerne kommer.
"Ordrerne kommer ikke rigtigt endnu, men jeg vil stadig gerne have, at producenterne af vindmøller fastholder kapaciteten nu og om nødvendigt udvider den,” siger den tyske økonomi- og klimaminister. | Foto: Nordex
"Ordrerne kommer ikke rigtigt endnu, men jeg vil stadig gerne have, at producenterne af vindmøller fastholder kapaciteten nu og om nødvendigt udvider den,” siger den tyske økonomi- og klimaminister. | Foto: Nordex
AF MARKETWIRE

Den tyske regering er i forhandlinger med vindindustrien om statsgarantier til mølleproducenter for at beholde - og endda udvide - produktionskapaciteten i landet for at opfylde landets ambitiøse 2030-mål for vedvarende energi.

Det sagde økonomi- og klimaminister Robert Habeck ifølge branchemediet Recharge News i en tale i forbindelse med åbningen af en vindenergikonference i Husum i Tyskland.

”Producenterne ved, at der vil være et stort vindkraftmarked i Tyskland i fremtiden, både onshore og offshore. Ordrerne kommer ikke rigtigt endnu, men jeg vil stadig gerne have, at producenterne af vindmøller fastholder kapaciteten nu og om nødvendigt udvider den,” sagde Robert Habeck på konferencen ifølge Recharge.

Sidste år blev der installeret 2,4 gigawatt ny vindenergikapacitet i Tyskland, men den tyske regering vil udvide markedet til 10 gigawatt årligt i 2026, hvilket er nødvendigt for at nå målet om 80 pct. vedvarende energi i elforsyningen i 2030 mod lidt over 50 pct. i dag.

Inden markedet når op i det omfang vil der dog være færre ordrer, men samtidig vil der være brug for at fastholde og udbygge kapacitet hos vindmølleproducenterne, hvis de skal kunne levere de 10 gigawatt årligt i fremtiden.

I den mellemliggende periode, hvor ordrerne ikke har et tilstrækkeligt omfang til måske at retfærdiggøre en fastholdelse eller udvidelse af produktionskapaciteten, vil Tyskland stille garantier til rådighed, hvilket blev tilladt under en nyligt oprettet EU-regel, den ”midlertidige krise- og overgangsramme”, forklarede Robert Habeck.

Hvis vindmølleindustrien opbygger kapacitet nu, tildeler ordrer til komponentleverandører, lejer kraner eller udvider havne, ”så garanterer vi, at ordrerne vil komme”, sagde Habeck ifølge Recharge News.

”Det vil ikke føre til, at vi permanent subsidierer markedet, men snarere til, at vi bygger bro over denne fase på måske to til fire år, indtil markedet faktisk lader ordrerne komme i sig selv,” tilføjer han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også