Stort fald i ny onshore-vindkapacitet i USA

Årsagerne er blandt andet udfordringer med forsyningskæderne og forsinkelse i myndighedernes godkendelsesprocesser, skriver Recharge News.
Foto: Ge Renewable Energy
Foto: Ge Renewable Energy
af marketwire

Det er ikke kun den amerikanske havvind-sektor, som er udfordret for tiden. Også på land er der store udfordringer, da opstillingen af nye kapacitet i andet kvartal i USA faldt med 45 pct. på årsbasis.

Det skriver Recharge News med henvisning til data fra S&P Global Market Intelligence.

I alt blev nye kapacitet svarende til 1,1 gigawatt, GW, forbundet til elnettet i tremåneders perioden, og det var det laveste niveau, siden bare 152 megawatt blev opstillet i andet kvartal af 2018.

Årsagerne til nedgangen er flere. Udfordringer med forsyningskæderne har ramt udviklerne, der også må betale mere for komponenterne, og desuden har der været forsinkelse i myndighedernes godkendelsesprocesser.

Samlet set for årets første seks måneder er det blevet opstillet 2,87 gigawatt ny landvind mod 4,78 gigawatt i samme periode af 2022, der med 8,91 gigawatt i alt også var det ringeste år siden 2018.

Ifølge S&P Global Market Intelligence har udviklerne i USA lige nu en pipeline på fem års sigt på 80 gigawatt, inklusiv projekter til havs, hvilket indikerer et markant højere gennemsnitligt tempo i den kommende periode, hvilket skyldes de mange støttedollar, som sidste års Inflation Reduction Act, IRA, sender i retning af vedvarende energi.

7,24 gigawatt er lige nu under opførelse, mens 18,11 gigawatt er i sen udviklingsfase, og 36,51 gigawatt er annonceret, men fortsat i den tidlige udvikling.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også