Vestas sætter britiske udvidelsesplaner på pause efter floppet auktion

Der sker indtil der er klarhed over den kommende efterspørgsel. 
Ingen aktører bød på havvind i den seneste runde af støtteauktionen CfD. | Foto: vestas
Ingen aktører bød på havvind i den seneste runde af støtteauktionen CfD. | Foto: vestas
AF MARKETWIRE

Vestas kommer til at sætte sine britiske udvidelsesplaner på hold, indtil der er klarhed over, hvorvidt der er efterspørgsel nok.

Det sker, efter at den britiske regerings seneste auktion over kontrakter på havmølleprojekter er floppet og endt uden bud.

”Der bliver ikke bygget en fabrik i Storbritannien, før vi klart kan forudse efterspørgselssiden. Storbritannien er nu blevet et gennemsnitligt land i stedet for at være en leder inden for havmølleindustrien,” siger Henrik Andersen, der er administrerende direktør hos Vestas, til Bloomberg News.

Udviklerne har ifølge nyhedsbureauet advaret de britiske myndigheder om, at elafregningspriserne ved projekterne er for lave til at møde de stigende finansieringsomkostninger og ekstra udgifter til forsyningskæderne.

Henrik Andersen peger på, at de britiske myndigheder bør mødes med den private sektor for at få sat skub i en ekstra runde ”fem en halv” eller en sjette runde hurtigere, end den oprindeligt er planlagt.

”Projekterne er der, og nu mangler der bare en prisjustering. Ved at øge kapaciteten øger man også udbuddet, og dermed får man sænket elpriserne i stedet for at holde dem på dette høje niveau,” siger Henrik Andersen ifølge Bloomberg News.

Vestas har allerede en vingefabrik på Isle of Wight i Storbritannien, men det danske selskab kigger nu i stedet mod Polen for at øge kapaciteten yderligere, lyder det fra Henrik Andersen.

”Polen har en meget forudsigelig linje for både auktioner og tildelingen af havmølleprojekter,” siger topchefen.

For knap en måned siden fik Vestas en stor betinget ordre på et havmølleprojekt i netop Polen.

Aftalen går på, at Vestas skal levere vindmøller til projektet Baltic Power med en kapacitet på op til 1,2 gigawatt (GW).

Hvis eller når aftalen bliver til en endelig ordre, vil Vestas kommer med en meddelelse om det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også