Irske DCC køber norsk solselskab

Planen med opkøbet er at bygge videre på forretningsmodellen, der senere skal udbredes til markeder uden for Norge.
Selskabet omsatte i 2022 for 217 mio. NOK. | Foto: Jens Dresling
Selskabet omsatte i 2022 for 217 mio. NOK. | Foto: Jens Dresling

Det norske selskab Solcellekraft er blevet opkøbt af irske DCC. 

Det oplyser DCC i en meddelelse.

”Solcellekraft driver en professionel og kundeorienteret forretning, hvor kvalificeret rådgivning går hånd i hånd med stærke energiløsninger ude hos kunderne. Opkøbet betyder, at vi som virksomhed styrker positionen inden for hardwareløsninger til den grønne omstilling,” udtaler Christian Heise, der er adm. direktør i DCC Energi og ansvarlig for DCC plc’s nordiske energiaktiviteter.

Solcellekraft leverer i dag solcelleløsninger til private og erhverv, og selskabet omsatte i 2022 for 217 mio. NOK. Selskabet har hovedsæde i Bergen og blev stiftet i 2017. 

Af meddelelsen fremgår det, at Solcellekraft bliver drevet videre med den nuværende ledelse i spidsen og under samme navn. 

Efter planen skal Solcellekrafts forretningsmodel, som blandt andet bygger på direkte salg i kombination med salg via udvalgte partnere, i løbet af de kommende år blive introduceret på markeder uden for Norge, hvor solceller i samspil med andre mere bæredygtige energiformer forventes at få en øget rolle i energiforsyningen. 

”Med opkøbet fortsætter DCC sine solcelleinvesteringer i Europa, hvor man målrettet arbejder på at opbygge en solid forretning inden for solenergi og andre, alternative energiformer. Solcellekraft føjer dermed Norden til de eksisterende solcelleaktiviteter i Frankrig og Storbritannien,” lyder det videre fra Christian Heise.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også