Analytiker: Stor betinget ordre til Vestas viser det amerikanske markeds tiltrækningskraft

”Hvis ordren bliver fast og ubetinget, vil den være dobbelt så stor som Vestas’ hidtil største amerikanske landvindordre, og den vil være den tredjestørste i selskabets historie,” skriver analytikeren
Foto: vestas
Foto: vestas
AF MARKETWIRE

Vestas-aktien stiger 4,1 pct. til 165,46 kr., efter at vindmølleproducenten har landet en kæmpe betinget ordre på at levere møller med en samlet kapacitet på 1 GW til en amerikansk vindmøllepark på land, der fremhæver det amerikanske markeds tiltrækningskraft givet skattefradragene i præsident Joe Bidens infrastrukturplan.

Det pointerer analytiker Martin Wilkie fra finanshuset Citigroup ifølge Bloomberg News.

”Hvis ordren bliver fast og ubetinget, vil den være dobbelt så stor som Vestas’ hidtil største amerikanske landvindordre, og den vil være den tredjestørste i selskabets historie,” skriver Citi-analytikeren.

Ordren kan ifølge analytikeren, som har anbefalingen ”køb” for aktien, repræsentere 10 pct. af det samlede marked for 2024.

Dagens udvikling kommer i kølvandet af et fald på 5,3 pct. onsdag, hvor Vestas-aktien blev trukket med ned af en stor nedjustering fra vindmølleparkudvikleren Ørsted.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også