Ennogie nedjusterer efter andet kvartal

Nedjusteringen skyldes ifølge solcelleselskabet blandt andet introduktionen af en ny energiforsyningslov i Danmark, som forbyder deling af elektricitet mellem beboelsesejendomme.
Foto: Ennogie
Foto: Ennogie
af marketwire

Efter andet kvartal har Ennogie Solar Group måttet nedpræcisere sine omsætningsforventninger for 2023 og koblet med færre omkostningsbesparelser også varsle en lavere driftsindtjening.

Selskabet, som leverer solcelleløsninger fortrinsvist i Danmark og Tyskland, ser nu en omsætning i størrelsesordenen 95-110 mio. kr. og primær drift før af- og nedskrivninger, EBITDA, på på minus 4 til plus 2 mio. kr.

Tidligere ventede Ennogie en omsætning på 95-115 mio. kr. og primær drift før af- og nedskrivninger på 5-10 mio. kr.

Nedjusteringen skyldes ændrede markedsforhold, ”især introduktionen af en ny energiforsyningslov i Danmark”, som forbyder deling af elektricitet mellem beboelsesejendomme, og lavere realiserede omkostningsbesparelser.

I andet kvartal blev omsætningen imidlertid mere end fordoblet fra 10,8 til 22,5 mio. kr., og da salgsomkostningerne steg noget mindre fra 9,1 til 16,0 mio. kr. forbedredes bruttoresultatet til 6,5 mio. kr. fra 1,8 mio. kr. i samme periode af 2022.

”Interessen for Ennogies produkter er fortsat stigende, primært drevet af tilbud til boligforeninger og ejendomsudviklere, hvilket er i tråd med vores forventninger fra den øgede indsats over for disse segmenter. Det samlede tilbudsniveau er steget med 60 pct. i forhold til sidste år,” hedder det.

På driften, målt ved EBITDA, blev det dog stadig til et underskud på 1,5 mio. kr. sammenlignet med et minus på 4,1 mio. kr. året forinden.

På den baggrund var der også et negativt resultat før såvel som efter skat i andet kvartal af 2023 på 2,9 mio. kr., hvilket dog var en forbedring fra minus 5,3 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også