Iberdrola har ikke problemer med investeringerne i USA

Det spanske energiselskab har oplever i modsætning til Ørsted ikke behov for at nedskrive på sin offshore-forretning.
I et brev til investorerne slår det spanske selskab fast, at man ikke har oplevet forsinkelser på sine nuværende projekter. | Foto: Vincent West
I et brev til investorerne slår det spanske selskab fast, at man ikke har oplevet forsinkelser på sine nuværende projekter. | Foto: Vincent West
af marketwire

Spanske Iberdrola har onsdag afvist, at energikoncernen også vil blive tvunget til at nedskrive værdien af sine energiprojekter i USA, som den danske konkurrent Ørsted gjorde det sent tirsdag aften.

Det fremgår at et brev fra Iberdrolas offshore-forretning til selskabets investorer.

”Sammenfattet, Iberdrola behøver ikke at foretage nogen nedskrivninger af sin offshore-forretning,” hedder det.

I brevet slår det spanske selskab fast, at det har indgået 100 pct. af alle relevante aftaler med underleverandørerne til sine projekter, og indtil videre har man ikke oplevet forsinkelser.

I forhold til finansieringen påpeger Iberdrola også, at alle projekter, der er 100 pct. ejet af selskabet selv, er finansieret via balancen, hvor 85 pct. af gælden er til faste renter. For øvrige projekters vedkommende har Iberdrola allerede sikret sig den fulde finansiering.

Endelig fremhæver Iberdrola, at koncernen har en konservativ tilgang til opnåelsen af mulige skatterabatter for sine investeringer, og at man ikke antager at kunne opnå yderligere rabatter, når en endelig investeringsbeslutning træffes.

”Vi vil også fremhæve vores beslutning, som er blevet truffet i de seneste måneder, om at stoppe visse offshore-projekter, hvor de forventede afkast ikke opfyldte de nødvendige rater for at påbegynde konstruktionen af disse projekter.”

Ørsted annoncerede onsdag aften nedskrivninger af værdien af sin portefølje i USA på op mod 16 mia. kr.

De første 5 mia. kr. ligger allerede fast og skyldes forsinkelser i forsyningskæderne i relation til tre havvind-projekter, Ocean Wind 1, Sunrise Wind og Revolution Wind.

Desuden lægger Ørsted op til yderligere en nedskrivning på 6 mia. kr., fordi det endnu ikke er lykkes at få de føderale myndigheder i USA til at godkende, at skatterabatten på investeringerne i Ocean Wind 1 og Sunrise Wind sættes op til 40 fra 30 pct. på baggrund af opbygning af lokal produktion.

Endelig flagede Ørsted for yderligere 5 mia. kr. i nedskrivninger i regnskabet for tredje kvartal på landvind- og solprojekter i USA, fordi de nu højere renter har gjort projekterne mindre rentable.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også