NKT reserverer kapacitet til skotske milliard-projekter

Kapaciteten skal bruge stil to projekter fra skotske SSEN Transmission. (Opdateret)
Foto: Nkt
Foto: Nkt
AF MARKETWIRE

NKT bekræfter mandag eftermiddag, at kabelproducenten har reserveret kapacitet til levering af kabelsystemer til to højspændings jævnstrøms-transmissionsforbindelser, som er aftalt med skotske SSEN Transmission, som har valgt NKT som foretrukken leverandør.

SSEN Transmission er netejere i det nordlige Skotland, og projektet drejer sig om jævnstrømskabelsystemer til Western Isles og Spittal-Peterhead offshore transmissionsforbindelser.

”Den samlede værdi af de to projekter ligger endnu ikke fast, men NKT vurderer den til at være over 1 mia. euro efter afklaring af endeligt omfang. Begge projekter er planlagt til at være afsluttet i 2030,” oplyser NKT videre.

Kabelproducenten blev den 21. juli valgt som foretrukken leverandør til rammeaftalen.

Aftalen skal sikre produktions- og offshore installationskapacitet for 525 kV XLPE jævnstrømskabelsystemer (HVDC) til de to skotske projekter. De to turnkey-projekter omfatter design, produktion og installation af både on- og offshore kabelsystemer.

Claes Westerlind, administrerende direktør i NKT, siger, at reservationen af produktions- og offshore installationskapacitet er ”en vigtig milepæl i det stærke samarbejde med SSEN Transmission”.

”Projekterne passer perfekt til vores beslutning om at udvide vores produktionskapacitet i Karlskrona samt tilføje et nyt markedsledende kabelfartøj til vores flåde. Vi er glade for at kunne udnytte vores omfattende ekspertise i store turnkey HVDC-kabelsystemer til at styrke sammenkoblingen af det skotske elnet,” siger han i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også