GWEC: Ser en kapacitet på 380 GW opsat til havs på ti år

I rapporten estimeres det, at der i perioden 2023-2032 vil blive installeret 380 Gw. 
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted
AF MARKETWIRE

De næste ti år kommer til at byde på massiv vækst på markedet for havvindenergi globalt.

Det viser en ny rapport fra Global Wind Energy Council, GWEC, offentliggjort i forbindelse med konferencen APAC Offshore Wind and Green Hydrogen Summit 2023, som løber af stablen tirsdag til og med torsdag i Melbourne i Australien.

I rapporten estimeres det, at der i perioden 2023-2032 vil blive installeret 380 gigawatt, GW, havvindenergi på tværs af 32 markeder. Næsten halvdelen af den kapacitet ventes opstillet i Asien-Stillehavsregionen, APAC, efterfulgt af Europa og Nordamerika med henholdsvis 41 og 9 pct.

Ved udgangen af 2022 var der til sammenligning en havvindenergikapacitet 64,3 gigawatt i drift globalt, og alene i 2022 blev der opsat 8,8 gigawatt, viser rapporten.

Mens GWEC har hævet sit estimat for APAC, så har brancheforeningen omvendt sænket sit kortsigtede estimat for Europa og Nordamerika med 17 pct. som følge af forsinkelser forårsaget af tilladelser og andre regulatoriske udfordringer, samtidig med at der fortsat er flaskehalse i forsyningskæderne bortset fra i Kina.

GWEC ser dog stærk vækst i Europa og Nordamerika i anden halvdel af prognoseperioden, det vil sige 2028-2032. I Europa ventes 78 pct. af den estimerede kapacitet første blive opsat på den anden siden af 2027.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs