Total Energies indgår lang elsalgsaftale om 1 GW vind

Det franske selskab har landet en aftale om salg af strømmen fra 1 GW vind i Kasakhstan.
Foto: Pascal Rossignol
Foto: Pascal Rossignol

Total Energies har indgået en aftale om salg af strømmen fra det store Mirny-projekt i Kasakhstan. Aftalen løber i 25 år.

Her udvikler det franske selskab i samarbejde med statsfonden Samruk-Kazyna og det statsejede Kazmunaygas, der hver ejer 20 pct., projektet, der omfatter en vindpark på 1 GW med et tilhørende batterilagringssystem på 600 MWh.

Projektet kræver en investering på omkring 1,4 mia. dollar.

Elsalgsaftalen er indgået mellem Total Eren, der er et datterselskab til Total Energies, og FSC, Financial Settlement Center of Renewable Energy, der er statsejet. 

”Som en global energileder er Total Energies stolte af at drive energiomstillingen i Kasakhstan gennem et så innovativt projekt som Mirny. Dette vind- og batteriprojekt vil bidrage til forsyningen og sikkerheden af det kasakhiske elnet. Jeg vil gerne udtrykke min oprigtige taknemmelighed til de kasakhiske myndigheder for deres støtte og samarbejde gennem hele denne proces. Dette repræsenterer en væsentlig milepæl i TotalEnergies’ multi-energistrategi. TotalEnergies vil bringe sin ekspertise inden for styring af store projekter for at gøre det til en succes,” udtaler Patrick Pouyanné, der er formand og adm. direktør for Total Energies, i en meddelelse.

Total Eren har i forvejen udviklet, opført og idriftsat to solparker i Kasakhstan tilbage i 2019. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også