DTU køber testmaskine til regn-erosion på vindmøllevinger

Testmaskinen skal gøre fremtidens vindmøllevinger mere modstandsdygtige mod regn-erosion.
Foto: Danmarks Tekniske Universitet, Dtu
Foto: Danmarks Tekniske Universitet, Dtu

Vind og vejr tager hårdt på vindmøllevinger og nedsætter over tid møllens effektivitet. Det problem har Danmarks Tekniske Universitet (DTU) sat sig for at løse.

DTU har derfor købt en regnerosions-tester fra R&D Test Systems til at forske i de skader regn forårsager vindmøllevinger og samtidig udvikle området.

Det skriver R&D Test Systems i en pressemeddelelse.

Testmaskinen er baseret på et 3-vinget helikopterprincip og virker ved at testemnet, altså vindmøllevingen, bliver roteret ved høj fart og udsat for regnvejr. Testmaskinen kan simulere flere forskellige typer regnvejr, så det lægger sig så tæt op ad virkeligheden som muligt. 

DTU’s testmaskine får også en ny varmepumpe-integration i ventilationen, der udover at gøre maskinen mere effektiv, også gør, at DTU bedre kan styre temperaturen af ventilationsluften. Dette giver bedre muligheder for at undersøge, hvilken indflydelse forskellige lufttemperaturer har på vindmøllevingen.

”Med testmaskinen udvider vi vores mulighed for at forske i og teste nye løsninger. Vi glæder os meget til at tage den nye maskine i brug. Det har været en god proces at samarbejde med R&D Test Systems om at få de nye features implementeret i maskinen,” siger Ignacio Marti, divisionschef for DTU Vind og Energisystemer, i pressemeddelelsen.

Den nye testmaskine vil blive installeret ved DTUs Risø Campus, hvor der vil blive bygget en ny testfacilitet til maskinen. 


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også