DNV verificerer Polytechs forkantbeskyttelse

Det er dermed den eneste forkantbeskyttelse med DNV-verificering i branchen.
Foto: Polytech
Foto: Polytech

DNV har netop udstedt en verificering af Polytechs forkantbeskyttelse, som har fået navnet Elle. 

Forkantbeskyttelsen, som beskytter vindmøllevinger mod erosion, har fået certificeringen DNV-RP-0573, og er dermed den eneste af sin slags i branchen.

Det skriver Polytech i en pressemeddelelse.

Her er de stolte af udviklingsprocessen af Elle.

”Vi er stolte af denne anerkendelse fra DNV, der verificerer erosionsmodstanen og holdbarheden af forkantbeskyttelsen Elle. Vi introducerede Elle på markedet i 2016, og siden da har vi videreudviklet og forbedret den for både at sikre holdbarheden af selve produktet, men også for at forsikre vores kunder om, at erosion på forkanten af en vindmølle kan undgås. Vi anbefaler, at man monterer Elle allerede ved produktionen af vindmøllen for at opnå de laveste energiomkostninger, men produktet kan også sagtens anvendes på eksisterende møller for at undgå fremtidige problemer,” siger Polytechs administrerende direktør, Mads Kirkegaard, i pressemeddelelsen.

Polytech har brugt de DNV-verificerede testresultater til at beregne levetiden for Elle og fandt, at forkantbeskyttelsen havde en levetid på 25 år. Et resultat som DNV efterprøvede og fandt konservativt.

”Forkantserosion af vindmøllevinger er et udbredt og stort problem i vindindustrien, der fører til høje og uventede reparationsomkostninger. Derfor har DNV’s prioritet været at skabe tillid til vindindustrien ved at støtte udviklingen af LEP-materialer og -løsninger. Vores to anbefalede fremgangsmåder, DNVRP-0171 og DNV-RP-0573, udgør en vigtig ramme for udviklingen af LEP-løsninger. Vi er glade for at se, at leverandører som Polytech bruger disse anbefalede fremgangsmåder som fundament, når de udvikler LEP-løsninger for at sikre et produkt, der kan håndtere forkanterosion,” siger Christopher Harrison, ledende ingeniør for rotorblade hos DNV, i pressemeddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også