Crown Estate kommer med opdatering om flydende vindmølle-projekt

Projektet skal tage mange hensyn og bevæger sig derfor langsomt fremad.
Foto: Statkraft
Foto: Statkraft

Crown Estate er kommet med en opdatering på deres flydende vindmølle-projekt i Det Keltiske Hav, en del af Atlanterhavet, til udviklere og investorer.

De har informeret udviklerne om, at de vil fastlægge de næste skridt, når den britiske regering afslutter deres overvejelser om en række spørgsmål, og at de snart vil give yderligere information om programmet, samt en dato for det næste udviklerwebinar.

Det skriver Renews.biz.

De fremhæver den britiske regerings arbejde i forhold til overvejelser vedrørende de potentielle placeringer af vindmølleparken.

Som en del af arbejdet har The Crown Estate løbende været i kontakt med en række interessenter, herunder regeringer, industri og andre havbundsbrugere. 

Denne proces har tydeliggjort, at Det Keltiske Hav er underlagt mange konkurrerende krav, og at der er en række rumlige overvejelser og politiske drivkræfter, som den britiske regering arbejder på at løse, støttet af havbundsforvalteren.

”Etablering af flydende vind i Det Keltiske Hav giver en spændende mulighed for at trække på ny teknologi til at levere ren, vedvarende energi til millioner af hjem, samtidig med at Storbritannien sættes i spidsen for en ny global industri med muligheder for at drive færdigheder, investeringer og vækst,” siger administrerende direktør for marinerelaterede sager på The Crown Estate, Gus Jaspert, og fortsætter:

”Storbritanniens havbund er imidlertid et komplekst økosystem af naturlige levesteder og vitale industrier, hvoraf vedvarende energi er en del. Vores rolle er at sikre, at havbunden fortsætter med at levere værdi for hele landet i de kommende generationer: at tage et strategisk, holistisk syn på de utallige anvendelser og krav til denne ressource for at igangsætte vores overgang væk fra fossile brændstoffer, mens vi arbejder for at støtte beskyttelsen og forbedringen af det naturlige miljø.”


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs ogsåJob

Se flere jobs