Viborg lægger til rette for flere vindmøller

Et nyt tillæg til kommuneplanen kan gøre det muligt at etablere flere vindmølleparker i Viborg Kommune. 
Gennem en opdeling af negative og neutrale zoner, skal der lægges til rette for mere landvind i Viborg Kommune. | Foto: Thomas Borberg
Gennem en opdeling af negative og neutrale zoner, skal der lægges til rette for mere landvind i Viborg Kommune. | Foto: Thomas Borberg

I Viborg Kommune, der arealmæssigt er landets største, har man i et nyt tillæg til kommuneplanen kastet lys på, at der på en tredjedel af kommunens areal kan opstilles vindmøller. 

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad

Det skal ske ved at opdele ledige områder i negative eller neutrale zoner. De negative omfatter blandt andet placeringer i nærheden af kommunens byer. 

Plantillægget er lige nu i offentlig høring frem til 31. juli. 

”Byrådet ønsker at revidere retningslinjen for vindmøller for at gøre retningslinjen tidssvarende og dermed fremme en grøn omstilling. Dette forudsætter et tillæg til Kommuneplan 2017-2029. Tillægget medføreren udpegning af negative og neutrale zoner for placering og opstilling af vindmøller,” lyder det i plantillægget. 

Det fremgår også af plantillægget, at vindmøller med en højde på over 25 meter kun som udgangspunkt må planlægges i de neutrale zoner, mens vindmøller over 25 meter i negative zoner kræver en ”særlig planlægningsmæssig begrundelse”. 


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også