Investeringsøkonom: NKT-kapitalforhøjelse lavere end frygtet

NKT havde bemyndigelse til en langt større kapitalrejsning, og efter at koncernen for nyligt fik blokeret frasalget af NKT Photonics.
Den danske kabelproducent har onsdag annonceret planer om at rejse 350 mio. euro. | Foto: Nkt
Den danske kabelproducent har onsdag annonceret planer om at rejse 350 mio. euro. | Foto: Nkt
AF MARKETWIRE

NKT-aktien er onsdag braget i vejret, efter at kabelkoncernen har annonceret planer om en aktieemission på 350 mio. euro og har løftet mere af sløret for investeringsplanerne og målsætningerne for de kommende år.

NKT havde bemyndigelse til en langt større kapitalrejsning, og efter at koncernen for nyligt fik blokeret frasalget af NKT Photonics til en japansk køber, havde investorerne frygtet en endnu større kapitalrejsning end den planlagte, som i dansk regning er på 2,6 mia. kr.

”350 mio. euro er væsentligt mindre, end investorerne havde frygtet. Det er der slet ingen tvivl om,” siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet til MarketWire.

Det mener han også er den primære årsag til, at aktien i NKT efter meddelelsen er blevet sendt i vejret med 8,8 pct. til 400 kr.

”Efter blokeringen af frasalget af NKT Photonics havde investorerne frygtet en noget større kapitaludvidelse - jeg har set nogen se en potentiel risko for 500 mio. euro eller yderligere.”

”Så når jeg ser 350 mio. euro i dag, så tør jeg godt sige, at det er væsentligt lavere end frygtet,” siger Per Hanen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også