Vattenfall indgår elkøbsaftale med Volvo

Aftalen kommer til at løbe over ti år og dækker el fra en kommende svensk vindmøllepark. 
Foto: Andrew Kelly
Foto: Andrew Kelly

Det statsejede svenske energiselskab Vattenfall har indgået en 10-årig samarbejdsaftale med Volvo Group. 

Aftalen går ud på, at Vattenfall skal levere 50 pct. af den el, de producerer på den nybyggede vindmøllepark Bruzaholm, til den svenske bilgigant.

Det skriver Renews.biz.

Konstruktionen af Bruzaholm starter til sommer nær byen Eksjö i det sydlige Sverige, og efter planen skal det stå færdigt i 2025.

Vindmølleparken kommer til at bestå af 21 møller med en højde på 240 meter. 

“Dagens aftale er et eksempel på, hvordan Volvo Group har valgt at være på forkant med sit elektrificerings- og klimaarbejde. Vi er glade for at kunne støtte dem på deres rejse,” siger Vattenfall’s administrerende direktør Anna Borg til Renews.biz.

Martin Lundstedt, administrerende direktør i Volvo Group, er også tilfreds:

“Dette partnerskab markerer et yderligere skridt i at reducere miljøbelastningen fra vores egne industrielle aktiviteter. Aftalen signalerer vores forpligtelse til at prioritere investeringer med lavt kulstofindhold, være kilde til vedvarende energi og indtænke klima i alt, hvad vi gør,” siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs