Prysmian stiger efter regnskab

Den italienske kabelproducent slår forventningerne i første kvartal og melder om en bedre end ventet udvikling inden for stort set alle forretnings- og geografiske områder.
Foto: Pr Prysmian
Foto: Pr Prysmian
AF MARKETWIRE

Prysmian leverer en bedre end ventet salgs- og indtjeningsudvikling i første kvartal.

På børsen i Milano bliver et tab på knap 1 pct. før regnskabet vekslet til en stigning på 1,4 pct. til 37,04 euro efter, mens NKT herhjemme ligger med et plus på 2,2 pct. i 355,60 kr. efter onsdagens regnskab.

Salget er i første kvartal øget med 8,6 pct. til 3,99 mia. euro, hvilket er over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 3,88 mia. euro.

Prysmian melder om en bedre end ventet udvikling inden for stort set alle forretnings- og geografiske områder.

Den kraftige acceleration af den organiske salgsvækst på 29,5 pct. inden for Projects-segmentet kan hovedsageligt henføres til søkabler og systemer, som bruges både til at udvikle sammenkoblinger og til at forbinde offshore vindmølleparker, der er strategiske for energiomstillingen, skriver Prysmian.

Den justerede EBITDA-indtjening er også bedre end ventet, idet den er steget med 48 pct. til 427 mio. euro mod ventet 349,5 mio. euro.

Den justerede EBTIDA-margin er øget til 10,7 pct. fra 7,8 pct.

For 2023 fastholdes forventningerne på en justeret EBITDA-indtjening på 1375-1525 mio. euro og en pengestrøm på 450-550 mio. euro.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også