Innargi indleder undersøgelse af Aarhus' undergrund næste uge

I maj indleder Innargi kortlæggelsen af Aarhus’ undergrund for at se, hvordan geotermiens potentiale bedst udnyttes i kommunen.
Foto: Innargi
Foto: Innargi

I den kommende måned indleder Innargi arbejdet med at levere geotermisk fjernvarme til Aarhus Kommune.

1. maj vil fire speciallastbiler således foretage seismiske undersøgelser af kommunens undergrund, som skal kortlægge det varme vand, der skal pumpes op til jordoverfalden og bruges i fjernvarmenettet.

Det skriver Innargi i en pressemeddelelse. Selskabet, der er ejet af Mærsk Møller Holding, ATP og NRGI, samarbejder med forsyningsselskabet Kredsløb om at etablere teknologien i Aarhus.

”Geotermi er i bund og grund for varme, hvad vind er for el: En vedvarende kilde til grøn energi. Hvis vi skal være sikre på at udnytte geotermiens potentiale bedst muligt i Aarhus, så skal vi kende undergrunden, og det er derfor, vi gennemfører den her kortlægning,” siger Innargis adm. direktør Samir Abboud i meddelelsen og fortsætter:

”Den kommer blandt andet til at give os vigtig viden om sammensætningen i undergrunden, og om hvor dybt vandet ligger. Det har stor betydning, når vores geologer og ingeniører skal vurdere, hvordan vi bedst laver de geotermiske boringer.”

Undersøgelserne ventes at være færdig 10. maj, hvor de fire speciallastbiler er færdige med at undersøge den 25 km lange rute.

Det geotermiske fjernvarmeanlæg ventes at stå klar i 2030 og bliver det største af sin slags i EU. Det kommer til at bestå af syv faciliteter, hvilket vil dække 20 pct. af byens fjernvarmebehov - svarende til 36.000 husstandes varmeforbrug.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også