Vindmølle-modstandere tilbage på barrikaderne

Foreningen Stop Vesterhav Syd er blevet genoplivet for at protestere mod Megaton-møller, skriver JydskeVestkysten. 
Modstanden mod kystnære havvindmøller er genopstået i Vestjylland. | Foto: Jens Dresling
Modstanden mod kystnære havvindmøller er genopstået i Vestjylland. | Foto: Jens Dresling

Green Go Energys projekt Megaton med 130 kystnære møller ud for Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner og havmøller mellem det felt, der hedder Nordsøen 22-50 km ud for kysten ved Ringkøbing og selve kysten skal ikke op.

Sådan lyder det fra foreningen Stop Vesterhav Syd, der i praksis ikke var fungerende, men nu har genoplivet sig selv med det mål at kommende vindmøller i Nordsøen skal langt ud på havet. 

Det skriver JydskeVestkysten. 

”Det giver ikke mening, at der langs hele den jyske vestkyst kan placeres vindmøller helt tæt på kysten, når staten samtidig planlægger vindmølleområder så langt ude, at møllerne ikke generer nogen. Vi er ikke imod vindmøller, vi vil bare have, de bliver placeret rigtigt,” siger Jens Kirk formand for Stop Vesterhav Syd og tidligere folketingsmedlem til avisen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs