Vestas får største landordre nogensinde i Brasilien

Den danske mølleproducent venter at påbegynde levering i tredje kvartal 2024, hvorefter idriftsættelsen ventes at blive sat i gang i første kvartal 2025.
Den 1,3 GW store ordre er fordelt på to projekter. | Foto: Pr Vestas
Den 1,3 GW store ordre er fordelt på to projekter. | Foto: Pr Vestas

Vestas markerer en vigtig milepæl. Mølleproducenten har nemlig landet en kæmpeordre på 1310 MW på land i Brasilien.

Det er dermed vindmølleselskabets største landordre nogensinde. Den fordeler sig på to projekter og er foretaget af Casa dos Ventos, der vil have møllerne op at stå på de to projekter Serra do Tigre og Babilônia Centro i henholdsvis Rio Grande do Norte og Bahia. 

Det oplyser selskabet i en meddelelse torsdag.

”Vi er meget stolte af at arbejde i partnerskab med Casa dos Ventos igen og støtte deres ambitiøse vision om bæredygtighed gennem vores bedste energiløsninger. Partnerskabet med Casa dos Ventos demonstrerer vores fælles forpligtelse til at gøre Brasilien til et eksempel på vedvarende energilederskab for hele regionen gennem projekter med stor effekt som Serra do Tigre og Babilônia Centro,” siger Eduardo Ricotta, direktør for Vestas Latinamerika.

Mølleproducenten skal levere 168 møller af typen V150-4.5 MW til Serra do Tigre og 123 møller til V150-4.5 MW til Babilônia Centro.

Vestas venter at påbegynde levering i tredje kvartal 2024, hvorefter idriftsættelsen ventes at blive sat i gang i første kvartal 2025.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs