NKT foretrukken leverandør af kabler til spansk-fransk-forbindelse

Den danske kabelproducent og Prysmian står til at skulle spille hovedroller i den første søkabelforbindelse mellem Spanien og Frankrig. 
Foto: Nkt
Foto: Nkt
AF MARKETWIRE

NKT bekræfter at være blevet valgt som foretrukken leverandør af et af to højspændingskabelsystemer mellem Frankrig og Spanien.

Projektet går under navnet Biscay Gulf Interconnector og ejes af Electricity Interconnection France-Spain (Inelfe), som fredag også satte navn på den foretrukne leverandører til den anden del af forbindelsen.

”Turnkey-kontrakterne for de næsten 1600 km. HVDC-sø- og landkabler er blevet tildelt til NKT HV Cables og Prysmian Powerlink,” fremgår det af meddelelsen fra Inelfe.

Kontrakten på konverterstationer er desuden tildelt Hitachi Energy/Vinci.

”Over de næste få uger vil Inelfe indgå i eksklusive forhandlinger med leverandørerne med det sigte at underskrive endelige kontrakter før maj 2023,” skriver Inelfe endvidere.

Projektets samlede pris opgøres til 2,85 mia. euro, eller 21,2 mia. kr. Konstruktionsarbejdet til forbindelsen vil efter planen starte senere i år.

Kabelforbindelsen skal løbe mellem Gatika i Spanien og Cubnezais i Frankrig og vil blive den første søkabelforbindelse mellem de to lande.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs