Moody's sænker sin kreditvurdering af Vestas

Den danske mølleproducent er røget ned på niveauet ”Baa2”.
Foto: Henning Bagger
Foto: Henning Bagger
AF MARKETWIRE

Vestas er røget et trin ned på karakterskalaen hos kreditvurderingsbureauet Moody’s.

Karakteren for langsigtede obligationsudstedelser er sænket til ”Baa2” fra ”Baa1”, fremgår det af en meddelelse fra Moody’s.

”Moody’s beslutning om at sænke Vestas til ”Baa2” var udløst af svækkede kreditmålinger og Vestas’ prognosen for 2023, der indikerede, at det vil tage længere tid for selskabet end oprindeligt ventet at fordøje den negative effekt fra hidtil usete råmaterialeprisstigninger kombineret med udfordringen med at forbedre den underliggende profitabilitet i Power Solutions-forretningen, siger Oliver Giani, som er hovedanalytiker for Vestas hos Moody’s.

Moody’s havde indikeret en mulig nedgradering, idet udsigterne for den gamle vurdering var sat til ”negative”. Efter nedgraderingen er udsigterne for den nye vurdering nu sat til ”stabil”.

- Den stabile udsigt for vurderingen spejler Moody’s forventning om, at Vestas vil være i stand til vedvarende at styrke profitabiliteten og generingen af pengestrømme, således at selskabet vender tilbage til solid profitabilitet senest i 2024. Udsigten på mellem- til lang sigt for vindmøller forbliver stærk, hvilket bevises af en høj ordrebog - et faktum, som Vestas vil nyde godt af, tilføjer Oliver Giani.

Vestas har to udestående obligationer på hver 500 mio. euro med forfald i henholdsvis 2029 og 2034. De to lån blev udstedt i marts 2022.

Moody’s karakterskala går fra en triple A-vurdering - Aaa - som det bedste og ned til en C-rating, som er låneudstedelser af laveste kvalitet. En ”Baa2” er en karakter lidt over midt på karakterskalaen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også