Norske Cloudberry køber majoritet i Skovgaardprojekt til 1,5 milliarder

Skovgaard Energy sælger ud af sin vindmølleportefølje for at fokusere på PTX-forretningen. Med i handlen hører også rettigheder til nye projekter.
Foto: PR MHI Vestas
Foto: PR MHI Vestas

Den norske energiudvikler Cloudberry Clean Energy køber sig ind i Skovgaard Energys vindmølleprojekt, Odin Energy, fortæller parterne i en meddelelse.

Cloudberry overtager 80 pct. ejerskab af selskabet til en pris på 1,49 mia. kr.

Porteføljen består af samlet 51 vindmøller, 47 i Danmark og fire møller i det sydlige Sverige produceret af Vestas og Siemens og med en forventet gennemsnitlig resterende levetid på ca. 23 år.

”Opkøbet er en gamechanger for Cloudberry og vores langsigtede strategi. Det sætter os i en gunstig position til at blive den førende uafhængige kraftproducent i Norden, som også kan agere lokalt og være en langsigtet ansvarlig udvikler og ejer af danske vind- og måske solaktiver,” lyder det fra Anders Lenborg, der er adm. direktør i Cloudberry.

På den anden side af bordet vil Skovgaard Energy bruge de nye midler til at fokusere mere på PTX- initiativerne, lyder det fra bestyrelsesformand Jørgen Skovgaard i meddelelsen.

”Vi er i øjeblikket ved at skalere vores lokale udviklingsteam til at vokse og assistere Cloudberry med nye og lokale muligheder, herunder vind/sol-løsninger og re-powering,” siger han videre.

Med i handlen følger også grunden til de 44 af møllerne og ikke mindst rettigheder til nye vind- og solprojekter gennem en udviklingsaftale med Skovgaard, og netop det sidste hæfter Anders Lenborg fra Cloudberry sig ved.

Den endelige købspris på 1,49 mia. kr. vil blive reduceret med cash flow-generingen mellem 1. januar og den endelige lukning ved den anden såkaldte tranche af handlen.

Den første tranche omfatter ca. 247 GWh, og tranche 2 omfatter enheder på ca. 64 GWh. Medejerne til enhederne i tranche 1 har forkøbsret og andre aktionærrettigheder, som kan udløses af handles. Derfor kan den nøjagtige størrelse af porteføljen i anden omgange ændres, lyder det.

Transaktionen er blandt andet betinget af en godkendelse fra de danske myndigheder med en estimeret lukning af den endelige aftale i sidste del af 2. kvartal 2023.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også