Topchef i Vestas i skarp kritik af dansk beslutning om havvind

”Vi er den første industrination, der helt på eget initiativ fjerner hjemmemarkedet,” lyder det fra topchefen.
Foto: vestas
Foto: vestas
AF MARKETWIRE

Henrik Andersen, topchef i den danske vindmølleproducent Vestas, er stærkt kritisk over for Energistyrelsens beslutning om at sætte udviklingen af danske havvind-projekter gennem den såkaldte åben-dør-ordning på pause.

Det skriver Berlingske.

Beslutningen om at holde inde med at fremme ansøgninger om at opstille havvindmøller i dansk farvand gennem ordningen, der har eksisteret siden 1999, skyldes frygt for, at den kan være i strid med EU’s konkurrenceregler.

Der er dog ikke meget forståelse eller sympati at hente hos Henrik Andersen.

”Vi er den første industrination, der helt på eget initiativ fjerner hjemmemarkedet. Det er uset, hvis man kigger på nogen som helst civiliserede lande omkring os. Alle andre, der har industrier, de gerne vil fastholde som stærke globale spillere, sørger for at have et gennemskueligt og gennemsigtigt hjemmemarked. Den gennemsigtighed har Energistyrelsen lige fjernet,” lyder det fra Henrik Andersen til Berlingske.

”Det er fortvivlende at se, hvordan man i en valgkamp vil løse klimakrisen. Man vil sætte sig ned og hurtigt finde ud af, hvordan man får udbygningen af grøn energi op i fart. Det første man så gør, er at stoppe en stor og fungerende ordning, der kan sikre netop det. Den var simpelthen ikke gået i en virksomhed.”

Med pausen er sagsbehandlingen af 33 ansøgninger med en samlet kapacitet på 13 gigawatt, GW, sat i bero.

Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, er de to aktører med ansøgninger med mest kapacitet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også