Wärtsilä skal levere teknologi til amerikansk kraftværk

Wärtsiläs teknologi rykker ind i strømnettet i Texas, hvor den finske koncern skal levere generatorudstyr til et peak-kraftværk.
Foto: Wärtsilä
Foto: Wärtsilä

Borgerne i Texas får snart ny teknologi ind i strømnettet, hvor den lokale myndighed, Lower Colorado River Authority (LCRA), har underskrevet kontrakt med finske Wärtsilä.

Teknologikoncernen skal levere generatorudstyret til et nyt ca. 190 MW kraftværk, fortæller de i en meddelelse, hvor det desuden fortælles, at kontrakten er bogført i september 2022.

Projektet er såkaldt peak-kraftværk, som er i stand til at starte og stoppe hurtigt for at levere strømmen til at balancere nettet, når vedvarende energikilder ikke kan levere – når vinden eksempelvis ikke blæser.

”Vi har nogle gange brug for mere strøm, der kan være tilgængelig hurtigt, afhængig af markedsforhold og efterspørgsel. Vi tror på, at Wärtsiläs teknologi, erfaring og tekniske knowhow vil være et godt match med vores planer om at levere pålidelig, omkostningseffektiv strøm til vores kunder og Texas-strømnettet,” lyder det fra Randa Stephenson, der er kommerciel chef i LCRA.

Anlægget bliver placeret i det centrale Texas, og der skal køre i alt ti Wärtsilä 50SG-motorer, som kører på naturgas.

Det forventes at være fuldt operationelt i 2025.

Samlet har Wärtsilä 15 energilagringsanlæg i USA med en samlet kapacitet på over 4500 MW.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også