Nyt havvind-partnerskab stiller skarpt på Norge

Nyt samarbejde mellem CIP, NorSea og Parkwind vil fokusere på offshore vindparkerne, der over de næste år skal etableres i Norge. Første skridt er Utsira Nord-udbudet.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) går sammen med norske NorSea og belgiske Parkwind i et nyt partnerskab med fokus på de flydende havvindprojekter i Norge, fortæller selskabet i en meddelelse.

Første skridt i partnerskabet er udbudsrunden i 2023 om Utsira Nord-området, som i første omgang vil tilbyde 1,5 GW kapacitet.

”CIP vil med deres erfaring, fremadrettede vedvarende teknologier og finansielle kapacitet yderligere styrke vores partnerskab og tilføre kapaciteter, som vil hjælpe med at sikre en høj kvalitet og konkurrencedygtig anvendelse og udvikling af Utsira Nord,” lyder det fra Kristin Gjertsen, adm. direktør for NorSea Impact.

Nischal Agarwal, partner hos CIP, er glad for det nye samarbejde.

”Det vil styrke vores fodfæste i Norge væsentligt og give os en stærk platform til at støtte udviklingen og væksten af den norske havvindindustri i løbet af det næste årti og ikke mindst være med til at skabe lokal industri, innovation og lokale arbejdspladser,” siger han i meddelelsen.

CIP har fået den norske pensionsfond KLP med som strategisk medinvestor, som skal være med til at sikre et stærkt ankerpunkt, lyder det.

”Som en stor norsk institutionel investor er vi ivrige efter at hjælpe med at udvikle nye kilder til vedvarende energi, som vi forventer vil give attraktive afkast til vores ejere, primært norske offentlige enheder og deres ansatte. Vi har i en årrække været kommanditpartner i CIPs fonde, og vi har stor tillid til dem som partner,” siger Aage Schaanning, finansdirektør i KLP.

Partnerskabet skal hjælpe til, at Norge realiserer sine mål om at nå netto nul i 2050, ligesom landet skal etablere 30 GW offshore vindkraft i 2040.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også