EDP bliver en del af storstilet spansk brint-projekt

Spanske Cepsa inddrager nu EDP som en del af projektet om at udvikle op til 1 GW grøn brint i den andalusiske Green Hydrogen Valley.
Foto: Jon Nazca
Foto: Jon Nazca

EDP indgår samarbejde med Cepsa igennem sit datterselskab EDP Renewables i jagten på produktion af grøn brint i Algeciras-bugten, skriver de to selskaber i en fælles pressemeddelelse. 

Rammerne er Cepsas projekt under navnet Anadalusian Green Hydrogen Valley, hvor virksomheden har planer om at producere op mod 1 GW grøn brint.

Maarten Wetsellar, adm. direktør for Cepsa, fortæller i meddelelsen, at aftalen med EDP vil give den nødvendige elektricitet til at producere grøn brint konkurrencedygtigt.

”For at accelerere energiomstillingen er det nødvendigt at søge partnere og synergier, der gør os i stand til at komme videre i denne proces på en agil og konkurrencedygtig måde,” siger han i meddelelsen.

”Aftalen her med Cepsa er et vigtigt skridt i EDPs planer om at konvertere sit termiske kraftværk i Los Barrios,” lyder det fra Miguel Stilwell d’Andrade, adm. direktør for EDP.

Kraftværket er et af mange, som EDP planlægger at omdanne til steder, der bliver knyttet til grøn brint, energilagring og mere fleksibilitet i elsystemet.

Kort sagt skal kraftværkerne omdannes til mere vedvarende projekter.

Det nye partnerskab bliver desuden en del af Cepsas 2030 Positive Motion-strategi, der netop drejer sig om virksomhedens transformation i energiomstillingen, produktion af vedvarende brint og føre bæredygtig mobilitet i Spanien og Portugal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også