Udsigt til vækstopbremsning i amerikansk vind

Ifølge prognose vil den årlige gennemsnitlige opstilling vil blive mere end halveret fra knap 13 gigawatt til under 6 gigawatt. 
Foto: Marcus Emil Christensen
Foto: Marcus Emil Christensen
AF MARKETWIRE

Der er udsigt til, at opstillingen af ny vindkapacitet i USA de kommende tre år vil være langt under de foregående tre år.

Det skriver Recharge News.

I årene 2019-2021 blev der samlet opstillet ny vindkapacitet i USA på 38,6 gigawatt, GW, men det vil ifølge data for projekter med ”høj sandsynlighed for gennemførelse” falde til 17,4 gigawatt i perioden fra november 2022 til oktober 2025, ifølge en opgørelse, som analysehuset Velocity Suite, der ejes af Hitachi Energy.

Det betyder, at den årlige gennemsnitlige opstilling vil blive mere end halveret fra knap 13 gigawatt til under 6 gigawatt. Det vil samtidig også være under niveauet for opstilling i perioden fra 2017-2019, da der samlet blev opstillet 22 gigawatt på det amerikanske marked.

Analysen viser at 98 vindfarme, både onshore og offshore, i den nuværende treårige periode med meget stor sandsynlighed vil blive installeret, mens 202 andre projekter under udvikling på samlet 50 gigawatt potentielt også kan blive til virkelighed.

Historisk er det dog kun 23 pct. af alle foreslåede vindprojekter i USA, som når hele vejen til mållinjen. Skulle samme fordelingsnøgle gøre sig gældende for de 202 projekter, så vil det betyde, at lidt mere end samlet set 11 gigawatt eller 3,8 gigawatt mere om året vil blive opført.

Det ville i givet fald betyde en samlet opstilling på lidt mindre end 10 gigawatt hvert år, hvilket stadig er langt under niveauet de foregående tre år.

I USA er der foreslåede vedvarende energi-projekter på 900 gigawatt, som ønsker adgang til landets elnet. Solenergi udgør 75-80 pct. af de projekter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs