Polsk klimaminister ser potentiale for mere havvind

Polen skal se nærmere på, hvor der kan opsættes flere havvindmøller end hidtil antaget, fortæller ministeren.
Foto: Patrick Pleul/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Patrick Pleul/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Polen har helt sikkert et større kapacitetspotentiale for havvindenergi end de allerede planlagte 11 GW. Derfor er det nødvendigt med en ny vurdering for at iværksætte yderligere havvind-lokationsprocedurer så hurtigt som muligt.

Det fortæller Polens klimaminister Anna Moskwa en pressebriefing ifølge det polske nyhedsbureau Polska Agencja Prasowa.

Hun tilføjer, at ministeriet gerne vil se en sådan revision for at "hurtigt annoncere yderligere procedurer" for havvind-lokationer.

11 GW havvindenergikapacitet på den polske del af Østersøen er en del af Polens energipolitik frem til 2040, hvor dokumentet nu forventes at blive revideret, skriver nyhedsbureauet, der pointerer, at havvind-lokationerne bevilges af infrastrukturministeriet.

Danske Ørsted er tilstede i Polen via et samarbejde med PGE, hvorigennem havvindparkerne Baltica 2 og 3 er under udvikling. Den danske vindmølleparkudvikler har også et samarbejde med polske Ze Pak om udvikling af polske havvindmølleparker.

Vestas har også aktiviteter i Polen, da vindmølleproducenten i oktober annoncerede beslutningen om at etablere en ny fabrik i et samarbejde i Szczecin i Polen, hvilket kom, efter at Vestas havde vundet en betinget ordre på at levere 76 V236-15.0 MW-møller til det 1,2 GW store Baltic Power Offshore-projekt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs