EnergiWatch

Spansk auktion over vind- og solprojekter skuffer stort

Blot 45 MW ud af 3300 mulige MW er blevet tildelt støtte ved den spanske auktion.

Foto: Siemens Gamesa

En auktion i Spanien over vedvarende vind- og solparkprojekter med en samlet kapacitet på 3300 MW er endt som et stort flop.

Det rapporterer flere medier, heriblandt Recharge News og Renewablesnow.com.

Kun vindparkudviklerne Forestalia og Elewan Energy fik tildelt vindparkprojekter på tilsammen blot 45 MW, svarende til under 1,5 pct. af det samlede udbud.

Udbuddet af vind- og solprojekter omfattede et prisloft på 47 euro per megawatt-time på den energi, der produceres fra projekterne. Men det har ifølge den spanske vindenergiorganisation, AEE, slet ikke været nok til at skabe interesse.

Ifølge organisationen tager prisloftet således ikke højde for prisstigningerne forbundet med at opføre vedvarende energiprojekter, eller fremtidsudsigterne for priserne på energi.

Ifølge AEE’s beregninger skulle prisloftet på auktionen have været sat 53 pct. højere for at tiltrække bud.

Den fejlslagne spanske auktion er ikke den eneste auktion over energiprojekter, der har skuffet i den senere tid.

I Tyskland har en auktion i oktober over landvindprojekter med et prisloft på 58,80 euro per megawatt-time for nyligt tiltrukket for få bud.

Efterfølgende har landets vindenergiorganisation, BWE, foreslået at hæve prisloftet til 82,30 euro per megawatt-time for at øge vindparkudviklernes appetit på at slå til. BWE har desuden krævet, at prisloftet skal tilpasses, eller indekseres, inflationen i producentpriserne, skriver Recharge News.


Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs