Solcelleaffald bliver til nye solceller i Norge

Selvom solenergi er godt for klimaet, er produktionen af dem stadig belastende. Derfor tager norske forskere solcelleaffald og omdanner det til nye solceller.
Trods solcellers klimagevinst, er det er kostelig affære at fremstille, når man kigger på klimaet. | Foto: Jens Dresling
Trods solcellers klimagevinst, er det er kostelig affære at fremstille, når man kigger på klimaet. | Foto: Jens Dresling

Solceller er en mere klimavenlig energiform, men faktisk er produktionen heraf en ”sort” affære. For det er svært at skaffe råvarerne til produktionen, hvor de fleste kommer fra Kina, og her forsvinder en tredjedel af produkterne i produktionen.

Det skriver det norske medie tu.no.

Men norske forskere har fundet ud af, at noget af det restprodukt, der er fra produktionen af solceller faktisk kan bruges til nye solceller.

Det kan endda også bruges i batterier til elbiler, hvilket får Martin Bellman, der er senior forretningsudvikler i Sintef Industri og koordinerer det internationale solcelleprojekt Icarus, til at se store muligheder i projektet.

”Vi tager det (restproduktet, red.) tilbage i produktionen. Måske kan det gøre, at vi får etableret en ny solindustri i Europa,” siger han til mediet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også