European Energy satser på ny landbrugskombination i Italien

I Italien har European Energy stiftet en forening til fremme af processen agrivoltaics, der kombinerer solenergi og landbrugsproduktion. Foreningen skal skubbe på for en nemmere grøn omstilling, lyder det.
Foto: European Energy
Foto: European Energy

European Energys lokale afdeling i Italien har været medstifter af foreningen Associazione Italiana Agrivoltaico Sostenibile (AIAS), der skal forene landbrugene med sektoren for vedvarende energi, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Kombinationen af traditionel landbrugsbrug og produktion af solenergi kaldes ”agrivoltaics”, og det er netop det, European Energy håber at kunne fremme med den nye forening.

”De nuværende mål om omstilling fra fossile brændsler i 2030 kan nås nemmere ved at kombinere landbrugsproduktion med energiproduktion. Det giver mulighed for, at de, der arbejder i landbrugssektoren, kan finde nye ressourcer til at udvikle afgrøder og investeringer,” siger Alessandro Migliorini, landechef for European Energy Italy.

Han ser det derfor som et naturligt skridt at interessere sig for udviklingen af området.

Målet med foreningen AIAS bliver at støtte de projekter, der øger potentialet i landbrug og solcelleanlæg, ikke mindst ved brug af mere avancerede teknologiske løsninger.

Netop Alessandro Migliorini bliver den første præsident i AIAS, mens virksomheder som ETA Florence Renewable Energies, Le Greenhouse, REA Reliable Energy Advisor, REM Tec og Renovo Bioeconomy er stiftende medlemmer.

Italien har overordnet været et centralt marked for European Energy, hvor virksomheden åbnede kontor i 2020.

I starten af året købte Iren Energia parkerne Palo og Troia Solar Park, hvor sidstnævnte har en kapacitet på 103 MW af European Energy til en pris på 1,24 mia. kr.

European Energy sælger solcelleparker for milliardbeløb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også