Ennogie kigger ind i hidtil bedste kvartal og positiv drift i 2023

Vækst i ordreindgangen har medført en opjustering af toplinjen, men samtidig sænkes forventningerne til driftsresultatet.
Foto: Ennogie
Foto: Ennogie
AF MARKETWIRE

Ennogie Solar Group mærkede i tredje kvartal et stigende antal kundeforespørgsler og en pæn vækst i ordreindgangen. Kvartalet var dog også mærket af en øget uforudsigelighed i konverteringen af tilbud til ordrer og leverancer som følge af rentestigninger og generelt høje priser i byggeriet.

”Vi ser fortsat et højt og stigende antal kundeforespørgsler og stor vækst i vores ordreindgang. Tredje kvartal blev endnu et godt kvartal for Ennogie Solar Group med stor tilgang af nye salgsordrer om end en smule lavere end andet kvartal,” siger topchef Lars Brøndum Petersen i regnskabet for juli, august og september.

Væksten i ordreindgangen har medført en opjustering af toplinjen til 55-65 mio. kr. fra tidligere 50-60 mio. kr. Til gengæld ser Ennogie et større driftsunderskud end tidligere ventet, da blandt andet indregningen af omsætning på tyske projekter og øgede markedsomkostninger tynger. Selskabet venter nu et driftsunderskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 4-8 mio. kr. og et EBIT-underskud på 6-10 mio. kr.

Tidligere ventede Ennogie et EBITDA på minus 3 til 0 mio. kr. og et EBIT-underskud på 2-5 mio. kr.

Desuden har Ennogie som følge af ordreindgangen i 2022 fremlagt sine nuværende forventninger til regnskabsåret 2023, der lyder på en omsætning på 95-115 mio. kr. og et driftsoverskud, EBITDA, på 5-15 mio. kr.

Ennogie omsatte i tredje kvartal for 13,3 mio. kr. mod 2,4 mio. kr. i samme periode et år forinden. Bruttoresultatet landede på 0,2 mio. kr. mod et bruttounderskud på 1,5 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, endte i perioden på minus 3,2 mio. kr., mens underskuddet fra driften endte på 3,7 mio. kr. mod 3,6 mio. kr. året før.

Efter skat tabte Ennogie 3,9 mio. kr. mod 3,7 mio. kr. i samme periode året før.

Ennogie har i 2022 oplevet et stærkt ordreindtag og med en ordrebog i fjerde kvartal på 25 mio. kr., ser selskabet ind i sit bedste kvartal nogensinde, fremgår det af regnskabet.

Aktien i selskabet stiger tirsdag 3,4 pct. til 21,10 kr. efter 20 minutters handel på børsen i København.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også