Priser og bureaukrati kan afspore USA's offshoremål

USA har et mål om 30 GW havvind i 2030, men det kan blive svært at nå, da projektudviklingen er hæmmet af bureaukrati, høje lejepriser på områder til opstilling af vindmøller ud for USA’s kyst, samt stigende priser på udstyr til opstilling af vindenergi, advarer aktører nu om.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted
AF MARKETWIRE

Den amerikanske regering med præsident Biden i spidsen har et mål om at nå en samlet opstillet offshore vindkapacitet på 30 gigawatt (GW) i 2030 - mere end en 30-dobling fra det nuværende niveau. Og administrationen har sat et historisk stort beløb af til investeringerne.

Ambitionerne kan dog blive svære at nå, for projektudviklingen er hæmmet af bureaukrati, høje lejepriser på områder til opstilling af vindmøller ud for USA’s kyst, samt stigende priser på udstyr til opstilling af vindenergi.

Det skriver Financial Times mandag.

”Jeg tror, man kunne tegne et billede - hvis der fortsætter med at være betydelige forsinkelser, og projekter, der allerede er i pipelinen, bliver skubbet tilbage - af, at så vil det være sværere at nå det 30 gange ’30-mål,” siger Molly Morris, offshore-chef hos norske Equinor i USA, til Financial Times.

Hun peger på, at især opnåelse af tilladelser er en flaskehals, og hvis de nuværende planlagte projekter ikke godkendes, kan det dæmpe entusiasmen for yderligere udvikling.

En anden er de høje priser for at få retten til at udvikle projekterne. Seneste indbragte en budrunde for projekter ved kysten ud for New York og New Jersey hele 4,4 mia. dollar til forbundsregeringen, hvilket vil trækker kapital ud af projektet. Ørsted og Equinor droppede i den forbindelse ud af processen.

”Jeg tror ikke, det er sundt at have disse superhøje lejepriser. Lige nu går de penge bare ind, og det gavner ikke nødvendigvis de kunder, der i sidste ende skal købe energien,” kommenterer Mark Mitchell, direktør hos energiselskabet Dominion, som udvikler en havvindpark ud for Virginias kyst.

Avangrid vil genforhandle ”ulevedygtig” havmøllepark i USA

Dansk havvind-analyseselskab vil skabe markant vækst med inspiration fra olie og gas

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også