European Energy lægger repowering-ordre hos Enercon

Den danske udvikler vil opstille ti møller af tre forskellige modeller på en 41 MW stor landvindpark i Tyskland.
Foto: Enercon
Foto: Enercon

European Energy har lagt en ordre på ti møller hos tyske Enercon med mål at øge kapaciteten på en 23 år gammel landvindpark i Sachsen-Anhalt.

Det oplyser European Energy i en meddelelse.

Der er således tale om en såkaldt repowering-ordre, hvor Enercon skal erstatte de eksisterende 16 møller på projektet med 10 møller. De fordeler sig på syv møller af modellen E-138 EP3 E2, to af E-115 EP3 E3 og en enkelt E-103 EP2. Det skal løfte den samlede kapacitet på landvindparken fra 20,6 MW til 41 MW. Parken har været i drift siden 1999.

”Dette er et komplekst repowering-projekt, herunder demontering af 16 vindmøller. Efter en længere og omstændelig planlægningsproces kan vi endelig komme videre og gå ind i byggefasen. I lighed med tidligere vindprojekter i regionen har Enercon vist sig at være en pålidelig partner. Vi ser frem til at intensivere vores tætte og tillidsfulde samarbejde om fremtidige projekter for at fremme den presserende nødvendige udvidelse af vedvarende energi,” siger Johannes Thon, adm. direktør for European Energy Deutschland.

Kommissionering af landvindparken er planlagt til at finde sted i 2023.

European Energy vil beholde flere projekter end hidtil

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også